Auto veroorzaakt verkeerschaos door software-update
China

Auto veroorzaakt verkeerschaos door software-update

01-02-2019 09:25 Laatste update: 11:02

Een potentiële koper van een elektrische Nio-auto die een testritje maakte in Peking, heeft een verkeerschaos veroorzaakt toen hij besloot een systeemupdate te installeren.

De auto kwam midden op de weg stil te staan, meldt de South China Morning Post. Nio heeft op het sociale netwerk Weibo zijn excuses aangeboden voor het incident.

Wachten met updaten

De fabrikant van elektrische auto’s schrijft dat bestuurders moeten wachten met het installeren van updates tot ze de auto hebben geparkeerd. Het bedrijf gaat zijn software wel kritisch tegen het licht houden om herhaling te voorkomen.

Omdat de update-melding tijdens het rijden verscheen, besloot de bestuurder de nieuwe software meteen te installeren. De systeemupdate duurde ruim een uur. De inzittenden van de auto konden ondertussen niets doen. Het was zelfs onmogelijk om het raam te openen om de toegesnelde agenten te woord te staan.

Ruim een uur

Het incident deed zich voor op de Changan-laan, een bijna vier kilometer lange weg die langs tal van bezienswaardigheden en belangrijke adressen voert. In de buurt van de weg bevinden zich onder meer het Tiananmen-plein, het hoofdkwartier van de Communistische Partij, de Chinese centrale bank en de Verboden Stad.

Nio ging vier jaar geleden van start en wordt beschouwd als het Chinese antwoord op Tesla. Sinds september heeft de startup een beursnotering aan de beurs van New York.

Zelfrijdende auto's eng? Zo bang waren we ooit voor de fiets

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's