Deze 'slimme' poster toont altijd het actuele weerbericht
Slim inkt

Deze 'slimme' poster toont altijd het actuele weerbericht

11-02-2019 18:33 Laatste update: 18:34

Deze gezeefdrukte poster is altijd online en toont dankzij thermische inkt steeds de nieuwe weersverwachtingen.

De Weather Poster is een mooie combinatie van oude en nieuwe media. Enerzijds is het een zeefdruk met inkt op papier, maar tegelijkertijd update de poster zichzelf steeds met de actuele weersverwachtingen. De poster is met internet verbonden via wifi. Hij geeft met een simpel icoontje, zoals een zonnetje of wolkjes met of zonder regen, de weersverwachting aan om 8, 12, 16 en 20 uur.

Het geheim achter deze poster is de 'slimme' inkt die langzaam van kleur kan veranderen om de iconen te vormen. Hoe dat precies werkt vertellen de makers niet, maar ze waarschuwen wel dat de inkt op de Weather Poster zelf van kleur verandert als je huis warmer is dan 29 graden. De slimme inkt is hoogstwaarschijnlijk een thermische inkt, die ze via temperatuur beïnvloeden. Het duurt volgens de makers zo'n tien minuten voordat een icoon verschijnt.

De Weather Poster is voor circa 120 euro te bestellen via crowdfundingsite Kickstarter. Kopers krijgen gratis twee jaar aan weerupdates. Daarna is een jaarabonnement van 5 euro vereist.

Getest: de beste betaalbare e-readers

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's