Lichtkunst in Maastunnel was hot: 100.000 bezoekers
Tunnel of love

Lichtkunst in Maastunnel was hot: 100.000 bezoekers

23-02-2019 21:21 Laatste update: 22:08

Het 600 meter lange lichtkunstwerk in de Maastunnel, Tunnel of Love. was een doorslaand succes.

Enter een mierzoete fantasiewereld in rose en neon. Wie Tunnel of Love binnenliep, werd getrakteerd op 600 meter lang 35.000 hartjes. Het lichtkunstwerk is wegens doorslaand succes langer open gebleven, maar is nu toch echt gesloten.

Tunnel of Love is door ongeveer 100.000 geliefden bezocht. Het lichtkunstwerk in de Rotterdamse voetgangerstunnel onder de Maas door was op Valentijnsdag geopend. Dat was ook de 77e verjaardag van de Maastunnel.

Studio Vollaers Zwart toverde bij wijze van verjaarscadeau de voetgangerstunnel om tot een spectaculaire liefdeswereld waarin hartjes vrij in de ruimte leken te zweven. Dat dezen ze met vrij eenvoudige middelen als fluorescerende hartvormige stickers en het vervangen van de normale lampen door blacklight. Binnen in de tunnel hielpen zogeheten Peace Pinguins je met het maken van een Instagramwaardige selfie.

Wegens succes is de opening van een week nog twee dagen verlengd, maar nu is de Tunnel of Love toch echt verdwenen en is de Maastunnel weer een vochtige donkere tunnel.

Dat vindt niet iedereen erg. “Toen ik er was was het zo druk dat ik er 20 minuten over heb gedaan om er doorheen te komen,” schrijft een praktische bezoeker op Reddit. Een lekker Rotterdamse reactie: “Het opleuken van Rotterdam begint enge vormen aan te nemen. Eén van de stickers op de roltrap zegt het het best: het is hier geen Amsterdam.” Grappig genoeg was er een keer eerder een Tunnel of Love in Nederland, niet in de hoofdstad, maar in Eindhoven.