© MIT

Deze robothond maakt achterwaartse salto's
Stunthond

Deze robothond maakt achterwaartse salto's

04-03-2019 19:41 Laatste update: 19:41

De 'Mini Cheetah' is de nieuwste robot van de Amerikaanse universiteit MIT. De robot is bijna niet om te schoppen en doet zelfs backflips.

De video van de nieuwe robot van de MIT-universiteit is bijna schattig te noemen. In de video zie je de robot door de bladeren banjeren, zijn gewrichten losmaken en huppen als een konijntje.

Hij weegt ongeveer 9 kilo en haalt bijna 9 kilometer per uur. Ook kan hij tegen een stootje, want als je hem probeert om te duwen of te tackelen, corrigeert hij zichzelf. Toch eenmaal omgeduwd, dan kan hij zichzelf razendsnel weer op alle poten krijgen. Volgens de universiteit is het de eerste robotviervoeter die backflips kan maken.

De tweevoeter Atlas van Boston Dynamics had al eerder een backflip in de benen. De training van de robot verliep niet zonder slag of stoot.

Niet te koop

De viervoeter doet denken aan de robothond SpotMini, eveneens van Boston Dynamics. Waar MIT's Mini Cheetah alleen een researchproject is, worden er waarschijnlijk wel duizend SpotMini's per jaar op de markt gebracht. De consument moet het voorlopig doen met robothond Aibo.

Kijk ook: robothond met AI