Robots en drones

Dit robotmuseum bouwt zichzelf

11 maart 2019 17:27

De bouw van dit robotmuseum is meteen de eerste tentoonstelling: het wordt gebouwd door drones en andere volautomatische machines.

Als je een robotmuseum bouwt om te laten zien hoe volautomatische machines taken in ons leven overnemen, dan overtuig je meteen door dat museum te laten bouwen door robots.

Het Robot Science Museum in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul wordt een metalen bol die gevouwen, gelast en geassembleerd wordt door robots. Het in kaart brengen van de bouwplaats, uitvoeren van inspecties en het controleren van volautomatische voertuigen gebeurt door drones. De bouwopzichter? Ook die rol wordt vervuld door een drone. Zo is de eerste tentoonstelling die het museum brengt al voor de opening in 2020 te zien.

Het Turkse architectenbureau Melike Altinisik Architects (MAA) dat de opdracht won, ziet de rol van robots als onderdeel van de specifieke opgave. "In het museum zijn niet alleen robots te zien. Van ontwerp via de bouw tot aan de dienstverlening zijn robots hier de baas." Dat is niet alleen maar passend, maar ook goedkoper, sneller en veiliger. Waarschijnlijk is fluiten naar vrouwelijk schoon niet ingeprogrammeerd.

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update en Podcast

Nieuw: luister naar het technieuws