© Niantic

Harry Potter-spel van Pokemon Go-maker komt direct naar Nederland
Meer details bekend

Harry Potter-spel van Pokemon Go-maker komt direct naar Nederland

11-03-2019 19:15 Laatste update: 19:37

Niantic, de spelmaker verantwoordelijk voor het nog steeds razend populaire spel Pokemon Go, brengt dit jaar een Harry Potter-spel op de markt. "Vooral voor superfans."

De bedenker achter megahit Pokemon Go is al sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van een variant op dit spel, namelijk Harry Potter: Wizards Unite. In deze mobiele game verandert de echte wereld in een wereld waar ook tovenaars, geheime kaarten en opdrachten te vinden zijn. Net zoals bij Pokemon Go wordt er via Augmented Reality een realiteit toegevoegd aan de werkelijkheid.

Voor het eerst heeft Niantic journalisten uitgenodigd om het spel kort te spelen. De journalisten zijn eenduidig: het spel lijkt op Pokemon Go, maar dan veel ingewikkelder.

Wat is het spel?

Volgens techsite TechCrunch kan je in de smartphone-game meerdere dingen doen. Het belangrijkste is dat je net zoals bij Pokemon Go over straat kan lopen en verschillende 'foundables' en bevoorrading kan vinden. Deze zijn te zien op de kaart die communiceert met het bestaande wegennet.

Maar naast rondlopen en verzamelen kan je ook het tegen andere spelers opnemen, eventueel met een team. Je kunt zeldzame 'foundables' vinden die ervoor zorgen dat het algemene verhaal weer verder rolt en kleine minigames spelen om karakters aan je collectie toe te voegen. Een van de minigames is bijvoorbeeld een dementor wegtoveren die Harry Potter aanvalt.

Dit gebeurt allemaal in de echte wereld. De smartphone maakt gebruik van de camera om de wereld te laten zien en plaatst daar dan computeranimaties in. Deze AR-laag is, net zoals bij Pokemon Go, uit te schakelen.

Voor superfans

The Verge omschrijft het als "een complexere versie van Pokémon Go voor superfans." Volgens de site is het instapniveau behoorlijk hoog en is het spel niet snel uit te leggen aan kinderen. "Deze aanpak is niet per se een slecht ding. [...] Met Wizards Unite gaat Niantic vol in als role-playing game vanaf de start, zonder tijd te verliezen door het geleidelijk op te bouwen."

De grote schare superfans van Harry Potter zouden dus direct veel tijd kunnen besteden en zichzelf in het spel kunnen verliezen.

Direct in Nederland

Niantic wil nog niet voorspelling wanneer het spel in de appwinkels verkrijgbaar is, behalve dat het in 2019 gaat gebeuren. TechCrunch vermoedt dat het voor de zomer zal zijn. Eerder werd een lancering uitgesteld.

Wat wel goed nieuws is, is dat het spel bij lancering direct in het Nederlands beschikbaar is. Bij Pokemon Go duurde dat een aantal weken.

Kijk ook: AR-bril Hololens 2 is een flinke verbetering