'Google haalt tientallen mensen van hardware-tak'
Laptops en tablets

'Google haalt tientallen mensen van hardware-tak'

13-03-2019 10:01 Laatste update: 10:01

Google zou tientallen mensen van zijn ontwikkeltak voor laptops en tablets hebben gehaald, en het aantal toekomstige producten daarmee verkleinen.

Medewerkers van de teams hebben te horen gekregen dat zij binnen Google een andere functie moeten zoeken, zeggen ingewijden tegen Business Insider. Het zou gaan om leden van het 'Create'-team binnen Google, het interne ontwikkelteam voor hardware zoals tablets en laptops.

Het Create-team is verantwoordelijk voor onder meer de Pixelbook-laptop en de Pixel Slate-tablet. De Pixel-telefoon, Google Home en wearables worden allemaal door andere divisies binnen Google ontwikkeld. Het Create-team zou volgens de ingewijden aan verschillende dingen hebben gewerkt, maar door de verkleining in personeel wordt het toekomstige portfolio verkleind.

'Google moet echt hardwarebedrijf worden'

De originele Pixelbook was een Chromebook dat 999 dollar kostte, drie tot vier keer duurder dan de meeste Chromebooks en veel beperkter dan gelijk geprijsde laptops. Er gaan al langer geruchten over een opvolger, maar die is nog niet onthuld. Wel kwam Google vorig jaar met de Pixel Slate, een 12,3 inch tablet met bijpassend toetsenbord, die matig ontvangen werd.

Google voegde zijn verschillende hardwaretakken drie jaar geleden samen onder voormalig Motorola-topman Rick Osterloh, nu hoofd hardware bij Google. Volgens bronnen van Business Insider zou onder Osterloh de druk groeien om van Google een echt hardwarebedrijf te maken. Dat lijkt te lukken met de populaire Google Home, maar bijvoorbeeld de Pixel-telefoons verkopen ondanks hoge beoordelingen lang niet zo goed als veel andere Android-telefoons.

Kijk ook: review van de Google Pixel 3