Harley-Davidson wil strijd met elektrische stepjes aangaan
Rivaal voor Lime en Bird

Harley-Davidson wil strijd met elektrische stepjes aangaan

15-03-2019 14:26 Laatste update: 14:26

Harley-Davidson is al vol ingestapt op de elektrische motorfietsenmarkt, maar wil nu ook de concurrentie aangaan met elektrische stepjes.

In tientallen wereldsteden zijn Lime en Bird actief met elektrische huurstepjes. Voor een paar euro zoef je elektrisch van A naar B. Harley Davidson wil nu ook in die markt stappen met lichtgewicht elektrische motorfietsen en scooters

Een woordvoerder van het Amerikaanse motormerk zegt tegen CNN dat het comfort niet overhoudt bij de huidige elektrische stepjes en dat het een markt ziet voor luxere lichtgewicht tweewielers. De voorgestelde voertuigen lijken meer op brommers dan op steppen, hebben een zadel en grotere wielen. In 2022 komen er een viertal elektrische Harley-vehikels variërend van offroaders tot stadsbrommers op de markt. 

Gevaarlijk

De elektrische huurstepjes liggen onder vuur, omdat er veel ongelukken mee gebeuren, regelmatig met serieuze gevolgen. Juist vanwege de kleine wielen en het gebrek aan een zadel, is een klein obstakel of een stoeprand al genoeg om de bestuurder te lanceren.

De elektrische steppen zijn in Nederland verboden op de openbare weg

Kijk ook: snelle elektrische step van Xiaomi