Lyft wil 2,1 miljard dollar ophalen met beursgang
Uber-concurrent

Lyft wil 2,1 miljard dollar ophalen met beursgang

18-03-2019 19:33 Laatste update: 19:36

Taxi-aanbieder Lyft hoopt 2,1 miljard dollar op te halen met zijn beursgang. Het bedrijf wil het geld onder meer aanwenden voor de ontwikkeling van autonome voertuigen.

Het bedrijf, dat vorig jaar een verlies leed van 911 miljoen dollar, mikt op een waardering van 21 tot 23 miljard dollar, meldt CNN. Lyft wil bij de beursgang 30,8 miljoen aandelen verkopen voor een bedrag van 62 tot 68 dollar per aandeel.

Bij eerdere private financieringsrondes haalde het bedrijf al 5,2 miljard dollar op bij investeerders. Bij de laatste financieringsronde in 2018, gebeurde dat bij een waardering 15 miljard dollar. Lyft wil de opbrengsten van de beursgang onder meer gebruiken voor investeringen in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Het bedrijf is de belangrijkste concurrent van Uber, dat eveneens plannen heeft voor een beursgang later dit jaar. Lyft legt per taxirit ongeveer twee keer zo geld toe op de ritprijs als Uber. Anders dan Uber is Lyft alleen actief in de Verenigde Staten en Canada. Behalve taxiritten biedt Lyft ook huurfietsen en -stepjes aan.