Een redesign voor de klomp
Made in Holland

Een redesign voor de klomp

21-05-2019 11:41 Laatste update: 11:41

Klompen zijn Nederlands erfgoed. Herontwerp Poplars zet de houten klomp weer op het voetstuk waar het ooit hoorde.

Waar denkt een buitenlander aan als je zegt dat je uit Nederland komt? Bij de eerste drie woorden zitten geheid de houten klomp. Anders dan de klederdracht in Scandinavië of de lederhosen en dirndl in de Alpen, is haast geen enkele Nederlander in het bezit van klompen, laat staan dat hij er werkelijk op loopt. Daar kan nu verandering in komen.

Hoog tijd voor een hedendaagse versie van de oer-Hollands houten klomp. Poplars, een verwijzing naar populair en populierenhout, zijn gemaakt voor het moderne leven. Een elegante vorm door ontwerper Lex Pott en met een 'nude en dusty' pink kleur helemaal van nu.

Klompen isoleren goed, dragen zorg voor je voeten en zijn veilig voor het buitenleven. Die outdoor lifestyle is precies het domein van de Amersfoortse designclub Weltevree. Hun meeste bekende product is de DutchTub die verwarmt wordt door houtvuur, gevolgd door de StoneStove die lijkt op een betonnen olifant. Grillen, houthakken, in een meertje duiken, dat werk. Gaat allemaal authentieker op klompen. Voor 69 euro help je mee de klomp in ere te herstellen.