© Epic Games

Fortnite moet 'universum' met meerdere games worden
'Metaverse'

Fortnite moet 'universum' met meerdere games worden

01-04-2019 12:06 Laatste update: 12:07

Fortnite moet een soort sociaal netwerk worden dat meerdere games in hetzelfde 'metaverse' biedt.

Fortnite zal zich "evolueren tot meer dan een game", zegt Epic Games-ceo Tim Sweeney tegen Business Insider. Zo werd onlangs de nieuwe Creative-modus toegevoegd aan Fortnite. Die modus heeft volgens Sweeney al 100 miljoen spelers. In totaal heeft Fortnite 250 miljoen spelers, die vooral op de populaire battle-royale-modus zijn afgekomen.

Metaverse

Het uiteindelijke doel van Sweeney is om van Fortnite een soort 'Metaverse' te maken. Het Metaverse is een virtuele gedeelde ruimte in het boek Snow Crash van Neal Stephenson, een lange straat waar games en andere virtuele ervaringen als huizen langs staan. "Zoiets bestaat nu nog niet, maar we zien het dit jaar opkomen. Het is opwindend", aldus Sweeney. Onlangs werd er al een virtueel concert gegeven binnen Fortnite, dat door 10 miljoen spelers werd bezocht.

Fortnite wordt al langer omschreven als nieuw soort sociaal medium. Gamers gebruiken Fortnite niet alleen als speelplaats maar ook als online ontmoetingsplek. Ook andere ontwikkelaars willen uiteindelijk zo'n gedeelde wereld maken, zoals Facebook met zijn Oculus-afdeling. In wezen speelde Facebook met zijn ingebouwde games jaren geleden al met hetzelfde idee. Toch verschilt een Multiverse nog wat: spelers besturen daarbij steeds hetzelfde personage en kunnen naadloos wisselen tussen verschillende games of werelden.

Bekijk het nieuwste Bright Gamejournaal