Oppo lanceert telefoon met schuine pop-upcamera
Oppo Reno

Oppo lanceert telefoon met schuine pop-upcamera

10-04-2019 13:25 Laatste update: 13:31

Oppo heeft zijn opvallende telefoon Reno met schuine pop-up-camera officieel onthuld.

Twee weken geleden leek de gelekte Oppo Reno misschien nog een vroege 1-aprilgrap, nu blijkt de telefoon toch echt te bestaan. Het nieuwe vlaggenschip van Oppo heeft een 16 megapixel selfiecamera die schuin uit de bovenkant van de telefoon klapt. Dat kan het toestel volgens Oppo vaak: hij zou het zeker 5 jaar moeten volhouden bij honderd keer openen en sluiten per dag.

De Oppo Reno komt in twee uitvoeringen: de standaardeditie en de Oppo Reno 10x Zoom Edition. Die tweede heeft een 6,6 inch full hd amoled-scherm met een beeld-tot-rand-verhouding van 93,1 procent. De Zoom Edition draait op een Qualcomm Snapdragon 855 en heeft Oppo's camera met 10x optische zoom. Dit toestel kost in China omgerekend tussen de 530 en 635 euro, afhankelijk van de hoeveelheid werk- en opslaggeheugen.

Later deze maand Europese presentatie

De standaarduitvoering van de Oppo Reno heeft geen zoomcamera en een kleiner 6,4 inch full hd amoled-scherm. Het toestel draai top een Qualcomm Snapdragon 710 en heeft achterop een normale en groothoeklens. Beide telefoons hebben een vingerafdrukscanner in het scherm. De normale Oppo Reno kost in China afhankelijk van het geheugen omgerekend tussen de 395 en 475 euro.

Oppo houdt op 24 april nog een presentatie rond de Reno in Zurich. Dan worden waarschijnlijk de Europese prijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt.

Ook Samsung-toestel met uitschuifcamera

Concurrent Samsung presenteerde woensdag ook een telefoon met een opvallende uitschuifcamera die kan draaien voor selfies, de Galaxy A80.

Dit Oppo-toestel heeft 10x optische zoom:

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's