Deze elektrische fiets heeft een actieradius van 200 kilometer
Erik Buell

Deze elektrische fiets heeft een actieradius van 200 kilometer

26-04-2019 12:38 Laatste update: 12:58

De Fuell Fluid, de elektrische fiets van motorfietsontwerper Erik Buell, heeft een actieradius van 200 kilometer.

De Fuell Fluid is sinds donderdag te bestellen via het crowdfundplatform Indiegogo. Op het moment van schrijven hebben bijna honderd belangstellenden dat gedaan.

Zij betalen minimaal 2.299 dollar (2.064 euro) voor de elektrische fiets die is ontworpen door de bekende en innovatieve motorfietsontwerper Erik Buell. Buell werkte bij Harley-Davidson en richtte vervolgens Buell Motorcycles op, dat weer werd overgenomen door Harley-Davidson.

Zes kleuren

Er zijn verscheidene uitvoeringen van de Fuell Fluid, met een of twee batterijen. Met de dubbele batterij, die 1008 Wh biedt, is het mogelijk om maximaal 200 kilometer te fietsen. Wie dat niet genoeg vindt, kan voor 299 dollar nog een extra accu bijbestellen. De motor heeft een vermogen van 500 watt, al wordt dat in Europa teruggeschroefd naar 250 watt.

De fiets is voorzien van een kleurenscherm dat informatie over de snelheid, afstand en het batterijniveau weergeeft. Vanaf augustus moeten de eerste exemplaren worden geleverd. De Fuell Fluid zal verkrijgbaar zijn in zes verschillende kleuren: zilver, donkergrijs, donkerrood, rosé-goud, goud en blauw.

Lees meer updates over e-bikes

Getest: snelle e-bike van Stromer

Volg Bright op YouTube voor meer reviews van elektrische fietsen