© Unreal Engine

Demonstratie Microsoft Hololens gaat pijnlijk de mist in
'Moeilijker dan maanlanding'

Demonstratie Microsoft Hololens gaat pijnlijk de mist in

07-05-2019 08:24 Laatste update: 12:53

Bij een poging om de maanlanding van Apollo 11 te simuleren met behulp van de augmented-reality-bril Hololens, bleef het maandagavond pijnlijk stil op het podium van het grote Microsoft-event Microsoft Build.

Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Microsoft Build gaven Lucasfilm-topman John Knoll en Man on the Moon-schrijver Andy Chaikan een demonstratie van hoe de AR-bril van Microsoft zou kunnen helpen bij het vertellen van het verhaal van Apollo 11, de eerste bemande maanlanding.

De demonstratie moest laten zien hoe goed de software Unreal Engine werkte op de Hololens, maar het tegenovergestelde gebeurde (vanaf minuut 52:54).

Het bleef stil

Chaikan kondigde de raket aan met de woorden: "En wat het allemaal mogelijk maakte, was dit...". Maar daarna bleef het stil. Er kwam helemaal niks in beeld en de zaal bevroor. Na tien pijnlijke seconden zei hij: "Het lijkt erop dat een live demo lastiger is dan het landen op de maan. Dank voor jullie tijd." Daarna liep het tweetal onverrichterzake het podium af.

Het had zo mooi kunnen zijn

De maker van de software Unreal Engine heeft nu beelden van de repetitie online gezet, waarin het wel allemaal goed ging:

De beelden zijn vrij spectaculair. Unreal Engine heeft hulp gekregen van Fortnite-maker Epic om het er episch uit te laten zien, schrijft Variety. Maar wat toch vooral blijft hangen, zijn de twee vertwijfelende mannen op het podium, wachtend op Godot.

Kijk ook: is Oculus Quest de redding van VR?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's