Google werkt al aan opvouwbare Pixel-telefoon
Nog geen must-have

Google werkt al aan opvouwbare Pixel-telefoon

08-05-2019 13:14 Laatste update: 13:14

Google werkt al aan een eigen opvouwbare telefoon, maar het bedrijf vindt vouwtelefoons nog geen must-have.

"We werken absoluut aan prototypes met de technologie", zegt Mario Queiroz, ontwikkelhoofd van de Google Pixel-telefoons, tegen CNET. "We doen het al een lange tijd. Maar ik denk niet dat er al een duidelijke use case is."

Opvouwbare telefoons zijn volgens Queiroz handig voor mensen die een groter scherm willen, maar dat is niet genoeg om consumenten zo ver te krijgen zo'n toestel te kopen. "Ik denk dat het innovatiever moet zijn dan dat", zegt Queiroz over het grotere schermformaat van opvouwbare telefoons.

"Het gebruik moet iets zijn waarvan je zegt 'Hé, dit moet ik absoluut hebben'. Op dit moment heb je nog geen opvouwbare telefoon nodig. Het is een soort 'leuk om te hebben'", zegt Queiroz.

Android is al wel volledig geschikt

Google werkt ook samen met andere makers van Android-telefoons, zegt Leo Sei, Android-hoofd opvouwbare apparaten. Het grote voordeel van vouwtelefoons is volgens Sei de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te openen en te gebruiken.

Android is volgens Sei bij uitstek geschikt voor opvouwbare apparaten, omdat het systeem altijd al geschikt moet zijn voor de vele schermformaten van de verschillende fabrikanten. Ook al komt Google zelf de komende tijd nog niet met een opvouwbare Pixel, Android is alvast geschikt.

Galaxy Fold uitgesteld

De eerste opvouwbare telefoon moet nog steeds op de markt komen. De Samsung Galaxy Fold had eigenlijk al verschenen moeten zijn, maar werd na schermproblemen tot nader order uitgesteld. De opvouwbare Huawei Mate X staat gepland voor een lancering in de zomer, voor een prijs van 2299 euro.

Eerste indruk: opvouwbare Samsung Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's