Deze e-bike lijkt niet op een elektrische fiets
Nua Electrica

Deze e-bike lijkt niet op een elektrische fiets

10-05-2019 17:36 Laatste update: 13-05-2019 07:03

Het Spaanse Nua Bikes lanceert een elektrische fiets waarbij de batterij en motor stijlvol zijn weggewerkt. De Nua Electrica kan je bovendien opladen door te fietsen.

Omdat het motor-batterij-systeem is weggewerkt in de naaf valt het vrijwel niet op dat de Nua Electrica een e-bike is. Het minimalistische ontwerp met een titanium frame zorgt er ook voor dat de fiets bijzonder licht is: minder dan 13 kilo (afhankelijk van de configuratie). "Dat is minder dan de meeste niet-elektrische fietsen die verkrijgbaar zijn", aldus Nua.

De Nua Electrica heeft een 250 W-motor en een accu van 160 Wh: genoeg om de fiets in de Turbo-modus (25 kilometer per uur) een actieradius van 30 kilometer te geven. Wie het op een snelheid van 14 kilometer per uur houdt, kan zelfs 90 kilometer vooruit.

Het wordt nog mooier. Want de fiets heeft ook een recuparatief remsysteem, waarmee je de batterij weer oplaadt tijdens het fietsen. Daardoor hoef je de fiets bij gebruik van lichte trapondersteuning in theorie nooit meer op te laden. Door een sensor in het achterwiel kan je ervoor kiezen om alleen trapondersteuning te krijgen als je vanuit stilstand wegfietst of een heuvel op fietst.

App

Voor de bediening is geen fietscomputer nodig. Wie wil kan een app downloaden. Via bluetooth is het vervolgens mogelijk contact te maken met de motor. De prijs van de Nua Electrica komt rond de 4000 euro te liggen. 

Deze elektrische fiets trapt supersoepel

Volg Bright op YouTube voor meer video's over e-bikes