Beeld © Steve Moser
Beeld © Steve Moser
Apple Pay

Apple komt met sticker voor makkelijk betalen

14 mei 2019 16:56

Apple maakt het mogelijk om te betalen door je iPhone of Apple Watch tegen een sticker met een NFC-chip te houden. Op die manier kun je bijvoorbeeld snel een elektrische step huren.

Het nieuwste Apple-product is een sticker met een kleine NFC-chip erin. De sticker werkt samen met de NFC-chip in iPhones, heeft Apple verteld op een betaalconferentie in Las Vegas.

Op deze manier kan onder andere via Apple Pay betaald worden voor de elektrische deelstepjes van Bird, zonder de app van het huurplatform te installeren. Ook werkt het in de kledingwinkel Bonobos en bij parkeermeters van PayByPhone.

Hierdoor is het voor deze bedrijven niet nodig om veel grote pinapparaten te hebben. Een NFC-sticker moet voldoende zijn, omdat de chips te programmeren zijn in elke gewenst bedrag of elke prijs per minuut.

Naar Nederland?

De nieuwe functionaliteit wordt eind dit jaar uitgerold. Het is niet bekend in welke delen van de wereld de stickers in gebruik worden genomen.

In Nederland is het momenteel nog niet mogelijk om met Apple Pay te betalen. Alleen ING heeft aangekondigd Apple Pay binnenkort te gaan ondersteunen. De exacte introductiedatum is nog niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook:

Wat heb je straks in Nederland aan Apple Pay en Google Pay?

Kijk ook: wat kan je allemaal met de nieuwe Apple Watch?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's