© Sony

Sony komt met goedkopere koptelefoon met noise cancelling
Extra Bass

Sony komt met goedkopere koptelefoon met noise cancelling

21-05-2019 06:43 Laatste update: 07:16

De draadloze koptelefoon die afgelopen jaar veel lof ontving van techreviewers, de Sony WH-1000XM3, verschijnt nu ook in een goedkopere uitgave.

Sony brengt een budgetvariant van de populaire 1000XM3-koptelefoon op de markt. De draadloze koptelefoon met noise cancelling heeft de pakkende naam WH-XB900N Extra Bass en verschijnt in juli voor 250 euro. Dat is 130 euro goedkoper dan de 1000XM3, al is die tegenwoordig regelmatig afgeprijsd voor rond de 325 euro.

De goedkopere XB900N Extra Bass heeft ongeveer hetzelfde uiterlijk en ook actieve ruisonderdrukking. De aanraakgevoelige knoppen werken ook hetzelfde en de microfoon van de koptelefoon werkt ook samen met Google Assistant.

Wel is volgens een journalist van Engadget de chip in XB900N van minder goede kwaliteit. Hierdoor is de noise cancelling niet af te stellen op de omgeving, waardoor het wellicht minder goed zal werken. Wel doet de goedkopere koptelefoon de naam eer aan: het geeft inderdaad beduidend meer bas.

Koopgids

De grote broer WH-1000XM3 is in onze Bright Stuff Koopgids de beste keus in het hogere segment. Of de goedkopere XB900N Extra Bass nu ook de topper in de middenklasse wordt, moeten we eerst uitvoerig testen.

Kijk ook: dit is de vreemdste koptelefoon

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's