Rotten Tomatoes

Recensie van een film schrijven? Eerst je bioscoopkaartje tonen

26 mei 2019 11:13

De filmrecensiesite Rotten Tomatoes bindt de strijd aan met trollen. De site geeft nu de voorkeur aan beoordelingen van mensen die met een bioscoopkaartje kunnen bewijzen dat ze naar de besproken film zijn geweest.

Het blijft voor iedereen mogelijk om scores uit te delen en recensies te schrijven, ook zonder dat je een bioscoopkaartje kunt overleggen. Maar recensies en beoordelingen van mensen die kunnen bewijzen dat ze naar de film zijn geweest, krijgen sinds deze week het predicaat ‘verified’.

Bezoekers van Rotten Tomatoes krijgen vanaf nu standaard alleen de geverifieerde score te zien als ze een filmpagina bezoeken. Zo hoopt de site de betrouwbaarheid van de beoordelingen te vergroten. Wie ook de meningen wil zien van anderen, kan daar via een tabblad naar doorklikken.

Captain Marvel

De site neemt de maatregel om de invloed van trollen tegen te gaan. Met de geverifieerde beoordelingen hoopt Rotten Tomatoes te voorkomen dat online groeperingen een bepaalde film op de korrel nemen en de site overspoelen met negatieve beoordelingen.

Dat gebeurde eerder dit jaar bijvoorbeeld bij Captain Marvel. Hoewel reguliere recensenten positief waren over de film, lieten grote aantallen bezoekers van Rotten Tomatoes nog voor de release hun onvrede blijken over Captain Marvel én de vrouwelijke hoofdrolspeler Brie Larson.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Russische trollen twitterden binnen 24 uur minstens 65.000 keer over MH17'