Nvidia komt met Quadro RTX-videokaarten voor pro-laptops
Snel en duur

Nvidia komt met Quadro RTX-videokaarten voor pro-laptops

27-05-2019 16:07 Laatste update: 16:07

Nvidia heeft Quadro RTX-videokaarten voor laptops aangekondigd, bedoeld voor professionele gebruikers.

De kaarten zijn door Nvidia aangekondigd tijdens Computex, 's werelds grootste computerbeurs in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Het gaat niet om de RTX-kaarten die in recente game-laptops zitten, maar om veel krachtigere videokaarten voor laptops die bijvoorbeeld door game-ontwikkelaars, makers van VR en onderzoek naar kunstmatige intelligentie gebruikt worden.

De videokaarten komen in laptops met een speciale RTX Studio-certificering, zodat professionals weten dat hun laptop geschikt is voor de meest zware taken. De laptops moeten minstens 512 GB aan opslagruimte hebben, minstens 16 GB werkgeheugen en een Intel Core i7-chip uit de H-serie. Er komen binnenkort 17 laptops met die certificering op de markt, van de merken Acer, Asus, Dell, Gigabyte, HP, MSI en Razer.

Volgens Nvidia zijn de laptops 'tot zeven keer sneller' dan vergelijkbare MacBook Pro's met 32 GB werkgeheugen en een AMD Pro Vega 20. Ook zijn de laptops met RTX Studio-certificering verzekerd van de beste prestaties met professionele software van Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic en Maxon, en game-engines Unity en Unreal.

Het aanbod en de configuraties van de laptops verschilt per regio en de verschijndatums zijn nog onbekend. Volgens Nvidia zal het goedkoopste model in ieder geval bij 1600 euro beginnen.