© Bright.nl

Na Apple TV is NPO Start ook via Android TV te zien
Altijd wat op tv

Na Apple TV is NPO Start ook via Android TV te zien

13-06-2019 18:21 Laatste update: 18:21

De Nederlandse Publieke Omroep heeft haar aanbod weer wat beter beschikbaar gemaakt. Mensen met een Android TV kunnen het hele aanbod op NPO Start bekijken.

De NPO Start-app breidt weer verder uit. Niet alleen kunnen Apple TV- en Chromecast-gebruikers de app installeren, maar vanaf vandaag is NPO Start ook gratis beschikbaar op Android TV. Dat heeft als voordeel dat de NPO straks met één update verschillende tv-merken kan bereiken.

Het ondersteunt nu Philips-, Samsung-, Panasonic- en LG-tv's vanaf 2014. Door de update naar Android TV is de app nu ook voor TLC, NVIDIA Shield en Mi BOX S beschikbaar.

Klachten

Nu moet de NPO vaak nog losse updates maken voor verschillende tv's en tv-besturingssystemen en daar is het veel geld aan kwijt. Zo werd de NPO in januari nog op de vingers getikt door de Consumentenbond, omdat 42 procent van de 500 binnengekomen klachten over smart-tv's over de NPO Start-app ging. De NPO gaf toen aan dat het steeds de afweging moet maken of ondersteuning bij oude tv's opweegt tegen de ontwikkelkosten.

Kijk ook: welke smart-tv is het best?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's