Vouwtje, bedankt

'Samsung Galaxy Fold nog niet in juli verkrijgbaar'

16 juni 2019 10:48

We moeten nog even wachten tot Samsung zijn Galaxy Fold op de markt brengt. Volgens het bedrijf zal de opvouwbare telefoon in ieder geval niet in juli verschijnen.

Daarmee weerspreekt Samsung eerdere geruchten dat het toestel nog deze maand opnieuw gepresenteerd zou worden, om vervolgens in juli te worden geleverd aan consumenten. Dat meldt de Korea Herald.

Volgens Samsung is er nog geen datum bepaald voor een mediabijeenkomst waarop de Galaxy Fold opnieuw aan de pers zal worden getoond. Eind april besloot Samsung de lancering van de opvouwbare smartphone uit te stellen nadat bleek dat de toestellen vaak al na een dag kapot gingen.

Samsung werkt onder meer aan een oplossing voor een kier onder het scherm. Als daar vuil onder terechtkomt, gaat het scherm op zwart. Volgens de Korea Herald testen Samsung-medewerkers inmiddels nieuwe uitvoeringen van de Galaxy Fold.

Huawei

Eerder deze week werd bekend dat ook Huawei de introductie van zijn opvouwbare toestel, de Mate X, uitstelt. Volgens het Chinese bedrijf, dat te lijden heeft onder Amerikaanse sancties die in mei werden afgekondigd, moet het toestel eerst nog beter worden getest.

"We willen geen product uitbrengen dat onze reputatie vernietigt", aldus een Huawei-woordvoerder. Het Chinese bedrijf mikt nu op een lancering van de Mate X in september.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Kier onder scherm boosdoener bij Samsung Galaxy Fold'