© Creative Commons / Gage Skidmore

'Niet Apple, maar Warner sluit megadeal met studio J.J. Abrams'
500 miljoen dollar

'Niet Apple, maar Warner sluit megadeal met studio J.J. Abrams'

18-06-2019 11:22 Laatste update: 11:22

WarnerMedia is dichtbij een exclusieve deal met de studio van Star Wars-regisseur J.J. Abrams. Met de deal zou een half miljard dollar gemoeid zijn. Apple vist net achter het net.

De productiestudio van Hollywood-regisseur J.J. Abrams en zijn vrouw Katie McGrath is dicht bij een deal waarbij het 500 miljoen dollar ontvangt van WarnerMedia, onderdeel van AT&T. Dat laten meerdere bronnen weten aan onder andere Hollywood Reporter.

Met de deal krijgt Warner het recht om als eerste alle nieuwe projectideeën te zien van de studio, zowel bij films, series, games, consumentenproducten, muziek en digitale content, zo schrijft the New York Times. De studio genaamd Bad Robot maakte eerder de hitseries Westworld en Lost en de meest recente Star Wars- en Mission Impossible-films.

Apple nét niet

Abrams had de bedrijven voor het uitkiezen, zo stellen de bronnen. Naast Warner, Comcast en Sony waren ook Netflix, Amazon en Apple aan het meebieden. Apple zou zelfs heel dicht bij een deal zijn geweest, maar uiteindelijk gaf de studio toch de voorkeur aan een traditionele speler met een groot tv- en filmdistributienetwerk.

Het bereik van Apple is op dit moment nog zeer gering: alleen via Apple Music worden eigen series aangeboden, het maakt niet of nauwelijks deals met tv-kanalen en de beloofde Netflix-concurrent Apple TV+ laat voorlopig op zich wachten.

Toch nog samenwerken

Een samenwerking tussen Apple en J.J. Abrams is met de overname niet volledig overboord: hij kan waarschijnlijk nog steeds werken aan series voor Apple TV+. Abrams verscheen in maart dit jaar op het podium bij de presentatie van de nieuwe videodienst van Apple. Hij werkt samen met zangeres Sara Bareilles aan 'Little Voice', een 'grappige romantische show' over het vinden van je eigen stem.

De interesse in het bedrijf laat de chaos op de videocontentmarkt goed zien. Naast Amazon, Netflix, Apple en Disney werkt ook Warner aan zijn eigen streamingdienst.

Kijk ook: dit weten we over Apple TV+

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's