'Totaal nieuwe 16 inch MacBook Pro verschijnt in september'
3072 x 1920 resolutie

'Totaal nieuwe 16 inch MacBook Pro verschijnt in september'

24-06-2019 09:11 Laatste update: 25-06-2019 10:52

Apple zou een totaal vernieuwde MacBook Pro met 16 inch lcd-scherm in september op de markt willen brengen.

De nieuwe MacBook Pro krijgt een 16 inch lcd-scherm van LG Display, met een resolutie van 3072 x 1920 pixels, zegt analysebureau IHS Markit tegen Forbes. De huidige 15 inch MacBook Pro heeft een resolutie van 2880 x 1800 pixels. De nieuwe MacBook Pro krijgt ook een nieuwe Intel-chip.

Er is al langer sprake van een 16 inch MacBook Pro. Bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo meldde begin dit jaar al dat de MacBook eraan zou komen. Hij noemde toen ook een nieuw Apple-scherm met 6K-resolutie, dat inmiddels is aangekondigd naast de nieuwe Mac Pro.

Totaal nieuw ontwerp

Volgens Kuo zou de 16 inch MacBook Pro een totaal nieuw ontwerp krijgen. Het is niet duidelijk wat dat ontwerp inhoudt. Mogelijk verbetert Apple de ventilatie; de huidige MacBook Pro heeft moeite om de hitte van de snelste Intel-processoren kwijt te raken. Het is nog niet bekend welke videochip de nieuwe MacBook krijgt. Ook hebben MacBooks al jaren te kampen met toetsenbordproblemen.

Apple vernieuwde onlangs nog de huidige MacBook Pro-modellen, met nieuwe chips en een verbeterd toetsenbord. Het is niet bekend of in de compleet nieuwe 16 inch MacBook Pro een totaal ander toetsenbord zit. De Analist van IHS Markit verwacht dat Apple in september ook met geüpgrade versies van de 13 inch MacBook Pro en de MacBook Air komt.

Eerste indruk: de nieuwe MacBook Air

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's