Deze camera-app verwijdert automatisch mensen van de foto
Selfies zonder hoofden

Deze camera-app verwijdert automatisch mensen van de foto

25-06-2019 07:24 Laatste update: 08:29

Ook zo'n hekel aan al die mensen die je mooie foto verpesten? Bye Bye Camera verwijdert via AI alle homo sapiens van je kiekje.

Bye Bye Camera is een kunstproject dat mensen op de foto herkent, om ze vervolgens te wissen van de foto en de lege plek automatisch op te vullen. Daarbij maakt de app gebruik van verschillende kunstmatige intelligentiesystemen (AI). De app is alleen beschikbaar voor iPhones.

De app werkt ook met de selfiecamera, waardoor er selfies ontstaan zonder dat er een hoofd op te zien is. "Je kan nu eindelijk een selfie nemen zonder dat je er zelf op staat", zo leest de omschrijving in de App Store.

Kunstproject

Volgens techsite TechCrunch gaat het om een kunstproject van de groep Do Something Good. Eerder zette deze groep een gesprek op tussen twee virtuele Google Duplex-assistenten. De app is bedoeld voor 'het post-mens-tijdperk'. Honden worden overigens niet verwijderd door de app en blijven wel gewoon zichtbaar.

Volgens de reacties in de App Store werkt de app niet altijd even goed: van de 6 recensies geven 3 mensen de app 5 sterren en 3 mensen 1 ster. De app kost 3,49 euro.

Kijk ook: Bright maakte zijn eigen deepfake

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's