'Samsung heeft problemen met vouwbare Galaxy Fold opgelost'
Fouten gladgestreken

'Samsung heeft problemen met vouwbare Galaxy Fold opgelost'

03-07-2019 10:33 Laatste update: 10:33

Samsung zou de problemen met de Galaxy Fold hebben opgelost. De telefoon werd uitgesteld, onder meer door problemen met het scherm.

De telefoon moest eigenlijk eind april al in de winkels liggen, maar handen van reviewers gingen verschillende toestellen binnen twee dagen kapot. Samsung besloot de problemen grondig aan te pakken, en trok de lancering in. De problemen zijn nu opgelost, zeggen ingewijden tegen Bloomberg.

Een precieze verkoopdatum is nog onbekend, maar de Galaxy Fold zou in ieder geval op tijd klaar zijn voor het belangrijke kerstseizoen. Dan verkopen telefoonmakers traditiegetrouw de meeste toestellen.

Samsung zou het toestel nu verbeterd hebben door de beschermlaag op het scherm tot onder de schermranden te verlengen. Die laag stopte eerst enkele millimeters voor de rand, waardoor journalisten dachten dat het om een screen protector ging. Het scherm van de Galaxy Fold gaat echter totaal kapot als de plastic laag wordt afgepeld.

Samsung-topman schaamt zich voor problemen

Het scharnier van de telefoon zou ook verbeterd zijn. Bij het voorgaande model zouden er kleine stukjes vuil in door het scharnier in het vouwmechaniek kunnen komen, met allerlei schade tot gevolg. Het verbeterde ontwerp zou binnenkort in een fabriek in Vietnam gefabriceerd gaan worden.

Samsung-topman DJ Koh reageerde deze week nog op de problemen rond de Galaxy Fold. "Het was beschamend. Ik heb het doorgedrukt voordat het klaar was", zei Koh. "Ik geef toe dat ik iets gemist heb op het gebied van de opvouwbare telefoon, maar we zijn ons aan het herstellen." Er zijn op dit moment meer dan 2000 Folds in omloop die getest worden. "De laatste paar weken hebben we denk ik alle problemen in kaart gebracht", aldus Koh.

Samsung maakte op dinsdag bekend dat de Galaxy Note 10 op 7 augustus wordt gepresenteerd. Het is niet duidelijk of Samsung dan al iets kan zeggen over de staat van de Galaxy Fold. De Galaxy Note wordt al jaren groots aangekondigd, tijdens een evenement. Het vorige evenement, in februari, stond in het teken van de Galaxy S10 en de Galaxy Fold.

Eerste indruk: Samsung Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's