Oeps

Nieuwe Land Rover Defender gelekt door Lego-doos

5 juli 2019 10:40

Land Rover komt later dit jaar met een opvolger van de legendarische Defender. De auto die iedereen voor zich ziet als hij aan een offroader denkt. Het ontwerp werd geopenbaard middels een Lego-setje. Per ongeluk.

In 2015 werd het ontwerp van de Volvo S90 gelekt doordat modelletjesmaker Norev niet erg voorzichtig was met de productfoto's. Nu is de Land Rover Defender die eind dit jaar het levenslicht gaat ziet gelekt, doordat de Lego-doos al is gespot. Set 41220 ligt in oktober in de winkels, een maand na de introductie van de 1:1 Defender.

De Lego-kit lijkt het midden te houden tussen wat er tot nog toe op spionagefoto's te zien is geweest en het oude model. Grote uitgeklopte wielkasten, een contrasterend dak, ronde koplampen, maar ook een bumper die in hoogte en kleur niet van het oude model kan zijn. 

De kleur is helemaal nieuw voor Lego, dus de kans dat de Defender in dit smaakje te koop zal zijn is groot. Er zit een versnellingsbak in die echt werkt. Al verwachten we dat de echte Defender meer dan vier verzetten zal hebben. En flink duurder zal zijn dan de 200 euro die Lego waarschijnlijk voor deze doos met 2573 stukjes zal vragen.