Nieuwe webversie Outlook: sneller en donkere modus
Gmail-rivaal

Nieuwe webversie Outlook: sneller en donkere modus

05-07-2019 09:04 Laatste update: 11:51

Microsoft geeft de webversie van zijn e-maildienst een grote opfrisbeurt. Outlook wordt sneller en krijgt meerdere nieuwe functies.

Microsoft lijkt van Outlook een betere, productievere concurrent van Gmail te willen maken. De nieuwe versie van Outlook wordt vanaf eind deze maand uitgerold, met onder andere een donkere modus. In elk bericht staat dan een klein zon-icoontje, waarmee de modus per individueel bericht kan worden uitgezet.

Ook is er de nieuwe functie categorieën, een soort labels die gebruikers aan berichten kunnen hangen. Zo zijn mailtjes en langere mailwisselingen makkelijker terug te vinden. Een nieuwe ingebouwde takenlijst synchroniseert met To-Do, de opvolger van Wunderlist.

Snoozen en emoji

En eindelijk ook in Outlook: snooze. Dan kunnen mailtjes voor een bepaalde tijd uit de inbox worden gehaald, om op een later tijdstip weer terug te komen, na een aantal uur of bijvoorbeeld de volgende dag. Outlook heeft nu ook één handige knop waarmee zowel emoji als gifjes kunnen worden toegevoegd.

Ook is er een ingebouwde kalender, en kunnen gebruikers verschillende e-mailtjes tegelijk typen. Die kunnen makkelijk worden geminimaliseerd tot een knop op de onderste rand van het beeld, zoals dat op Windows ook met programma's gaat.