© Vaio

Deze kleine laptop heeft wél alle poorten
Zelfs VGA-aansluiting

Deze kleine laptop heeft wél alle poorten

09-07-2019 08:38 Laatste update: 08:49

In hedendaagse kleine laptops zitten nauwelijks meer aansluitingen voor schermen of usb-apparaten. Maar de nieuwe VAIO SX12 laat zien dat het ook anders kan.

Toen Sony in 2014 stopte met produceren van laptops onder de naam Vaio, werd de merknaam doorverkocht aan een Japans bedrijf, dat met enige regelmaat stijlvolle laptops op de markt brengt.

Zo presenteert het nu de Vaio SX12: een kleine 12,5 inch laptop die als bijzonderheid heeft dat je er toch al je externe apparaten op kan aansluiten. De SX12 heeft namelijk drie USB-A-poorten, een USB-C oplaadpoort, HDMI met 4K-ondersteuning, koptelefoon/microfoonpoort, ethernetpoort, een SD-kaart-ingang en zelfs een VGA-aansluiting. Desondanks weegt de laptop slechts 899 gram. Dat is iets lichter dan de 12 inch MacBook uit 2018.

Kleine dunne laptops hoeven dus niet een gebrek aan poorten te hebben, al loopt de Vaio natuurlijk aan de zijkant minder elegant af dan de Apple-laptops. Het zorgt er voor dat je niet met een wirwar aan dongels in de weer moet op je laptop goed te gebruiken.

Alleen in Japan

Voorlopig is de SX12 alleen in Japan aangekondigd, vanaf 119.800 yen, oftewel zo'n 980 euro. Andere modellen van Vaio zijn wel naar Europa en Amerika gekomen, dus het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit ook met de SX12 gaat gebeuren, schrijft The Verge.

Getest: Microsoft Surface Studio 2

Volg Bright ook op YouTube