© Xbox

Microsoft-concept: is dit de toekomst van Xbox?
Nintendo Switch-achtig

Microsoft-concept: is dit de toekomst van Xbox?

09-07-2019 18:37 Laatste update: 18:37

Microsoft heeft een concept laten zien waarbij een Xbox-controller in tweeën wordt gesplitst, waarna de helften aan weerskanten van het scherm worden bevestigd.

Het is nog maar een experiment, maar het ziet er veelbelovend uit: Microsoft heeft een prototype ontwikkeld waarbij een telefoon of tablet verandert in een Nintendo Switch-achtig apparaat. Dit doet Microsoft door een Xbox-controller in tweeën te splitsen.

"Het succes van de Switch laat de meerwaarde zien van mobiel gamen met fysieke controllers", schrijven de onderzoekers van Microsoft Research, gevonden door Windows Central. In het prototype bestaat de controller uit twee delen, die op zichzelf ook weer uit twee delen bestaan, namelijk de knoppen en een handvat. Het idee is dat de controller via een dock op te laden is.

Te koop?

Het is afwachten of de gesplitste game-controller ook daadwerkelijk op de markt gaat komen; tot nu toe is het een 3D-geprinte dummy. Het concept stamt al uit 2014, maar recentelijk heeft Microsoft patent aangevraagd op het idee.

Het concept zou mooi aanslaan bij de nieuwe missie van Microsoft om met streamabonnement xCloud Xbox-spellen naar minder krachtige apparaten te krijgen, zoals smartphones en tablets. Er zijn al hoesjes op de markt die een controller aan telefoons koppelen, maar deze zijn nooit heel populair geworden.

Kijk ook: is Google Stadia het einde van de spelcomputer?