Beeld © Apple
Beeld © Apple
Sport-oordopjes

Apple-oordoppen voor sporters in Nederland te koop

12 juli 2019 18:15

Apple heeft vrijdag de draadloze Powerbeats Pro-oordopjes in Nederland uitgebracht. Ze zijn waterbestendig, waardoor ze geschikter voor tijdens het sporten zijn dan de AirPods.

Review: Powerbeats Pro

De Powerbeats Pro-oordopjes zijn gericht op sporters en gebruiken dezelfde technologie die in AirPods zit. Zo hebben ze bijvoorbeeld dezelfde H1-chip als in de onlangs vernieuwde AirPods.

De Powerbeats-dopjes zijn te bedienen met spraakcommando's na het zeggen van 'Hé Siri'. De Powerbeats hebben net als de AirPods een totale luistertijd van 24 uur.

De dopjes van de Powerbeats gaan flink langer mee: 9 uur buiten het laaddoosje, terwijl de AirPods al na maximaal vijf uur leeg zijn. Voor de Powerbeats Pro is er echter geen draadloos oplaadbaar doosje. Het grotere doosje van de Powerbeats wordt met een Lightning-kabel opgeladen: 5 minuten laden in het doosje levert de oordoppen anderhalf uur luistertijd op.

Haakje achter je oor

De Powerbeats Pro's zijn een stuk groter dan de AirPods. Ze hebben een haakje dat achter het oor gaat, zodat ze ook tijdens het sporten goed blijven zitten. Ook zijn de Powerbeats Pro's vochtbestendig.

De oordopjes hebben een fysieke volumeknop en op beide oortjes knoppen om muziek te wisselen. Net als AirPods hoeven ze niet aan- en uitgezet te worden, dat gaat automatisch.

De Powerbeats Pro kosten in Nederland 249,95 euro. Wie ze nu bestelt, krijgt ze overigens pas tussen 22 en 29 juli geleverd. Ze zijn vanaf 19 juli ook verkrijgbaar bij enkele Nederlandse winkelketens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple AirPods (2019)