Audi combineert elektrische step en skateboard
E-tron Scooter

Audi combineert elektrische step en skateboard

06-08-2019 15:27 Laatste update: 16:09

Elektrische voertuigen voor de korte afstand zijn populair, Audi combineert er twee op een vreemde maar slimme manier.

Elektrische fietsen, skateboards, stepjes en zelfs eenwielers zijn populair. Audi besluit ook in te stappen in deze groeimarkt en komt eind 2020 met zijn e-tron Scooter. Het apparaat is een kruising tussen een elektrische step en een skateboard: je staat er zijwaarts op, maar aan één kant zit een handvat.

Volgens Audi geeft het handvat steun, en kan de bestuurder met zijn vrije hand de richting aangeven. Met het handvat wordt ook gas gegeven en geremd, door eraan te draaien zoals op een scooter of motor. Achterop zit ook een voetrem voor we sneller tot stilstand wil komen.

Opladen in de kofferbak

De e-tron Scooter heeft een bereik tot 20 kilometer, afhankelijk van de rijstijl van de gebruiker. De maximumsnelheid ligt op 20 kilometer per uur en het opvouwbare apparaat weegt net geen 12 kilo.

Audi ziet de e-tron Scooter vooral als een 'last mile'-optie, om bijvoorbeeld vanaf het station of een parkeerterrein op kantoor te komen. De scooter is dan ook op te laden in de kofferbak van een Audi e-tron-auto. De e-tron Scooter moet rond de 2000 euro gaan kosten.

Bekijk ook de Bright-serie The Last Mile: