© IKEA

Slimme rolgordijnen van Ikea nu te koop in Nederland
'Open de gordijnen'

Slimme rolgordijnen van Ikea nu te koop in Nederland

15-08-2019 12:42 Laatste update: 22-08-2019 16:54

Ikea is gestart met de verkoop van zijn slimme rolgordijnen in Nederland. De gordijnen zijn met spraakopdrachten of met een afstandsbediening te besturen.

Review: de slimme rolgordijnen van Ikea

Nadat de lanceerdatum verschillende keren werd uitgesteld, is Ikea woensdag gestart met de verkoop van zijn slimme rolgordijnen. Voorlopig liggen ze alleen nog in de Ikea Haarlem en zijn ze te bestellen op de webwinkel van het Zweedse bedrijf.

Het gaat vooralsnog alleen om de verduisterende FYRTUR-rolgordijnen en nog niet om de lichtdoorlatende KADRILJ-variant. Deze versie volgt binnenkort.

De prijs van de FYRTUR hangt af van de grootte van het gordijn. Zo kost de smalste van 60 centimeter 119 euro en de breedste van 140 centimeter 159 euro. Niet alle groottes zijn op dit moment beschikbaar.

De gordijnen zouden eerder in februari van dit jaar op de markt komen, maar Ikea besloot te wachten op een update van zijn software voor slimme apparaten.

Spraakopdrachten

De rolgordijnen maken onderdeel uit van het TRÅDFRI-systeem van Ikea, samen met de slimme lampen en de Symfonisk-speakers. Zo is het mogelijk dat een gebruiker zijn slimme verlichting aan doet, waarna automatisch de rolgordijnen naar beneden gaan en er een muziekje start.

De rolgordijnen zijn te bedienen met spraakopdrachten aan Google Assistent, Siri en Amazon Alexa. Ook wordt er een afstandsbediening bijgeleverd.

Speakers

Ikea is flink bezig met het lanceren van nieuwe elektronica. Zo lanceerde de Zweedse winkelketen eerder deze maand twee nieuwe speakers in samenwerking met Sonos.  

Kijk ook: hoe goed zijn IKEA's eerste Sonos speakers?

Bright gaat de slimme rolgordijnen van Ikea uitgebreid testen. Volg ons op YouTube op de videoreview niet te missen.