'Huawei werkt aan eigen alternatief voor Google Maps' 
Map Kit

'Huawei werkt aan eigen alternatief voor Google Maps' 

16-08-2019 07:55 Laatste update: 07:56

Huawei werkt aan een eigen kaartendienst, die makers van apps kunnen gaan gebruiken als alternatief voor Google Maps.

Het Chinese bedrijf Huawei wil in oktober een eigen kaartendienst lanceren. Map Kit is door ontwikkelaars te gebruiken in apps, zodat gebruikers kaarten kunnen zien en hun locatie kunnen opzoeken. Dat meldt de krant China Daily. Onder meer Booking.com zou Huawei’s Map Kit willen gaan gebruiken. 

Map Kit wordt gelanceerd in 40 talen en krijgt de kaartgegevens van 150 landen. De kaartdienst ondersteunt ook navigeren in auto’s. Verder werkt Huawei aan toepassingen met augmented reality (AR), waarbij je met je telefoon route-aanwijzingen op de weg ziet. Google Maps heeft sinds kort ook zo'n AR-functie.

Android-alternatief

Door de sancties van de VS zou Huawei binnenkort geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van Google, waaronder Google Maps en Android.

Onlangs kondigde Huawei aan dat het een eigen besturingssysteem, genaamd HarmonyOS, heeft ontwikkeld. Dat systeem kan op allerlei apparaten, waaronder smartphones, werken en dient als alternatief voor Android. Apps voor HarmonyOS zouden dan Map Kit in plaats van Google Maps kunnen gebruiken. 

Kijk ook:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.