#Vacature ook in 2019 populairste hashtag op Twitter
Hashtags

#Vacature ook in 2019 populairste hashtag op Twitter

23-08-2019 04:00 Laatste update: 03:56

In de lijst met de populairste hashtags die Nederlanders in de eerste helft van dit jaar op Twitter gebruikten, staat #vacature op de eerste plek. 

In Nederland wordt de hashtag #vacature nog steeds het vaakst gebruikt. In de eerste helft van 2019 staat de hashtag net boven de Zuid-Koreaanse boyband #bts in het lijstje met de tien populairste hashtags. 

Daaronder staan de hashtags #rt (retweet) en #fvd (Forum voor de Democratie). Ook wordt sport veel besproken op het sociale netwerk, met onder andere de hashtags #ajax, #Amsterdam en #Rotterdam. Ook de hashtag #f1 is populair, dankzij het succes van Max Verstappen.

Daarnaast werd er in de eerste helft van 2019 het meest gepraat over #Brexit en #eurovision.

Opvallende hashtags

De hashtag #PietPaulusma heeft het lijstje met populairste hashtags niet gehaald. Toch noemt Twitter de hashtag opvallend. Het gebruik van de hashtag groeide snel toen het contract van de weerman bij SBS6 niet werd vernieuwd.

Ook #Klimaatspijbelaars wordt door Twitter als opvallend bestempeld. Deze hashtag werd tijdelijk populair toen scholieren spijbelden van school om via protest bewustwording voor het klimaat te creëren. 

Het is op vrijdag 'hashtagdag', waarmee de twaalfde verjaardag van de hashtag wordt gevierd. Bij het gebruik van de hashtag #HashtagDay verschijnt er een speciale emoji.

Zo kom je van je smartphone-verslaving af

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's