© Nike

Siri, strik m'n veters: met de nieuwe Nike-schoenen kan het
Nike Adapt Huarache

Siri, strik m'n veters: met de nieuwe Nike-schoenen kan het

29-08-2019 15:55 Laatste update: 27-09-2019 18:27

Nike heeft nieuwe 'zelfstrikkende' schoenen aangekondigd. De Nike Adapt Huarache-schoenen zijn te bedienen door te praten tegen Apples spraakassistent Siri.

Bright testte Nike Adapt Huarache

De nieuwe Adapt Huarache-schoenen van Nike zijn strakker of losser te doen door te praten tegen een iPhone of een Apple Watch. Met gesproken commando's aan Apples slimme assistent Siri is het gemotoriseerde systeem van de schoen aan te passen.

Het FitAdapt-vetersysteem is ook via de mobiele app te bedienen. Gebruikers van de app kunnen allerlei voorkeursstanden opslaan, wat handig kan zijn bij het sporten. 

Led-lampjes in de zool

De kleuren van de twee led-lampjes in de zool van de Adapt Huarache-schoenen zijn ook aan te passen via de app. Nike's FitAdapt-technologie werkt met Siri Shortcuts, waardoor gebruikers eigen stemcommando's kunnen maken om de schoenen te bedienen. 

Eerder dit jaar introduceerde Nike al de 'zelfstrikkende' Adapt BB-schoenen, die binnen mum van tijd uitverkocht waren. De schoenen worden met een speciale mat draadloos opgeladen. 

Nike lanceert de Adapt Huarache op 13 september via zijn SNKRS-app. De prijs is officieel nog niet bekend, maar zou vergelijkbaar zijn met die van de Nike Adapt BB's: 350 dollar.

Bekijk onze videoreview

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's