© Bosch

Deze elektrische kinderwagen gaat vlotjes de helling op
14 km range

Deze elektrische kinderwagen gaat vlotjes de helling op

02-09-2019 11:23 Laatste update: 11:23

In de achterwielen van de eStroller-kinderwagen zitten dezelfde elektrische motoren die Bosch in zijn gereedschap gebruikt. In 2020 komt de eerste elektrische kinderwagen op de markt.

Vrijwel elk voertuig heeft in de laatste jaren een elektrisch aangedreven variant gekregen. Nu is de kinderwagen aan de beurt. Bosch heeft een technologie ontwikkeld waarmee een kinderwagen elektrisch aangedreven wordt.

In beide achterwielen van de eStroller zit een 18V Bosch-motor die bijvoorbeeld ook in de accuboormachine van het merk zit. De motor geeft extra ondersteuning wanneer een wagen bergop gaat en helpt afremmen bij de weg naar beneden. Het systeem is uitgerust met sensoren zodat het zelf kan herkennen hoe het wegdek loopt.

De sensoren en de motoren zorgen er ook voor dat de wagen een noodstop kan maken wanneer er vergeten is om de rem erop te zetten. De kinderwagen is niet op afstand te bedienen of autonoom rijdend, zoals de 1-april-grap-versie van Volkswagen wel was.

Verder komt het systeem met een app waarin onder andere de batterijstatus en het bereik te zien zijn. Ook de mate van elektrische ondersteuning is in te schakelen. Op een volle acculading kan hij ruim 14 kilometer rijden. Ook zorgt de app ervoor dat de kinderwagens minder snel gestolen worden. Wanneer de wagen de bluetoothverbinding verliest, geeft de app een alarm.

In 2020 te koop

Bosch gaat niet zelf kinderwagens op de markt brengen, maar wil het systeem aan gaan bieden aan de huidige producenten. Het Zweedse bedrijf Emmaljunga heeft als eerst toegehapt en komt begin 2020 met de e-kinderwagen op de markt. Volgens Bosch zullen andere merken snel volgen.

Kijk ook: hierom is e-steppen verboden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's