Cupra toont elektrische SUV: Tavascan Concept
coupé-SUV

Cupra toont elektrische SUV: Tavascan Concept

03-09-2019 16:43 Laatste update: 16:49

Cupra, het sportieve submerk van SEAT, heeft de concept-auto Tavascan gepresenteerd op de autobeurs van Frankfurt.   

Twee motoren, de één geïntegreerd met de vooras en de ander aan de achterzijde, leveren een gecombineerd vermogen van 306 pk en dat wordt op alle vier de wielen overgebracht. De coupé-SUV accelereert daarmee in minder dan 6,5 seconden van 0 naar 100 km/h.

De Tavascan heeft een lithium-ion accu van 77 kWh, die voldoende energie kan opslaan om een WLTP-actieradius van 450 kilometer te bewerkstelligen. Als basis voor de auto dient het MEB-platform van de Volkswagen Group, waarbij de plaatsing van het accupakket in de vloer zorgt voor een laag zwaartepunt.

Eerder onthulde Cupra al de Formentor Concept, die in 2020 zijn opwachting maakt.

Verlicht logo

De Cupra Tavascan Concept heeft sportieve looks, waarbij een verlicht merklogo in de neus zijn elektrische karakter benadrukt. De ventilatieopeningen verhogen de efficiëntie: de lucht kan soepel over de carrosserie stromen als de lamellen zijn gesloten of naar binnen worden geleid om de accu’s te koelen.

De airflow is een cruciaal onderdeel van het studiemodel. Zo verplaatsen 22-inch lichtmetalen turbinewielen de rijwind gecontroleerd langs de body om de luchtweerstand te minimaliseren. Aan de achterzijde biedt een diffuser functionele aerodynamica. De sportieve inborst wordt versterkt door achterverlichting over de volle breedte, inclusief Cupra-logo.

Interieur

In het interieur zien we contrasterende leerkleuren, carbondelen en alcantara. Diffuus ledlicht begroet de inzittenden bij het instappen en vervolgens bieden de lederen 3D-kuipstoelen comfort en veiligheid. Het zwevende dashboard zorgt voor een gevoel van ruimte.

De bestuurder staat een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel tot zijn beschikking, dat alle relevante informatie weergeeft. Het wordt aangevuld met een 13-inch infotainmentscherm.

Kijk ook: Tesla Model 3 na drie maanden

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's