Sennheiser verbetert Momentum Wireless-koptelefoon
Draadloze headset

Sennheiser verbetert Momentum Wireless-koptelefoon

06-09-2019 09:08 Laatste update: 09:08

Sennheiser komt met een verbeterde versie van zijn Momentum Wireless-koptelefoon. De headset integreert Tile, zodat de koptelefoon makkelijk terug te vinden is.

Sennheiser timmert al een paar jaar aan de weg om met de Momentum Wireless-koptelefoons de concurrentie aan te gaan met de topmodellen van Bose en Sony. 

De vernieuwde versie van de Momentum Wireless ondersteunt active noise-cancelling en 'transparant hearing', waarmee je je buitensluit van omgevingsgeluid of juist met de Momentum op je hoofd kan horen wat er om je heen gebeurt.

De Momentum Wireless is uitgerust met een reeks fysieke knoppen waardoor je de verschillende opties zonder de Sennheiser-app via je smartphone hoeft in te stellen, hoewel een uit- en aan knop ontbreekt. Zodra je de Momentum openvouwt, gaat hij aan en vouw je hem op dan gaat hij uit. 

Een van de fysieke knoppen is speciaal bedoeld voor bediening via de spraakassistenten Siri en Google Assistent. Op een later tijdstip zal Amazon Alexa ook worden ondersteund.

De Momentum Wireless heeft nu ook zoals andere merken koptelefoons de bluetooth-tracking-technologie van het bedrijf Tile ingebouwd, waarmee je makkelijker je koptelefoon opspoort als je vergeten bent waar je hem neerlegde. De Momentum ondersteunt bluetooth 5, pairt onder andere via NFC en ondersteunt AptX-, AAC- en SBC-codecs. De accuduur zou 17 uur zijn.

De Momentum Wireless is met prijskaartje van 399 euro wel stevig aan de prijs. De zwarte versie is direct leverbaar maar zandwitte uitvoering komt in november.

PXC 550-II

Sennheiser lanceert ook een vernieuwde versie van de Wireless koptelefoon voor de reiziger. Hoewel Tile-tracking ontbreekt deelt de PXC 550-II veel van de features van de Momentum Wireless. De bediening van de PXC 550-II verloopt echter via de touch-oorschelpen in plaats van fysieke knoppen of via spraak.  

Bovendien heeft hij draadloos een langere batterijduur van 20 uur en via een kabel zelfs 30 uur waardoor je hem zelfs tijdens de langste vluchten niet hoeft op te laden. De  PXC 550-II kost 349 euro en is vanaf oktober beschikbaar.

Getest: nieuwe Bose-koptelefoon met noise-cancelling

Volg Bright ook op YouTube voor meer gadgetrteviews.

Maak kans op de Sony-koptelefoon WH-1000XM3: volg Bright op Instagram en reageer.