© Adobe

Adobe Premiere snijdt zelf video's bij naar socialmedia-formaten
Auto Reframe

Adobe Premiere snijdt zelf video's bij naar socialmedia-formaten

16-09-2019 12:34 Laatste update: 12:59

Dankzij een door Adobe ontwikkelde kunstmatige intelligentie gaat het bedrijf het saaie werk uit handen nemen om video's geschikt te maken in alle hedendaagse formaten.

Videomakers opgelet: moet je een video uitbrengen en ben jij uren bezig met het bijsnijden van je video om van de standaard formaatratio (16x9) naar vierkant (1x1) of verticaal (9x16) te gaan? Moet je dus een YouTube-video, een Instagram-post en een Snapchat Story maken? Adobe Premiere Pro komt later dit jaar met de mogelijkheid om dit door het algoritme van Adobe te laten doen.

Het bedrijf voegt later dit jaar het effect Auto Reframe als Transform-effect, waarmee Adobe zelf beslist hoe een video moet worden bijgesneden. De belofte is dat het belangrijkste in de video altijd in beeld blijft. Ook wordt automatisch de grootte van de tekst aangepast.

Agressiviteit aan te passen

Het effect komt met een aantal instellingen. Zo is het mogelijk om de agressiviteit van de beweging in te stellen, op 'Slower Motion', 'Default' of 'Faster Motion'. Hiermee bepaal je hoe snel de 'camera' de actie moet volgen. Ook zijn de bewegingen achteraf natuurlijk aan te passen.

Adobe maakt van dit effect gebruik van Adobe Sensei, het kunstmatige intelligentieplatform van het bedrijf.