© Apple

Apple wil 'slofie' vastleggen als handelsmerk
Verboden voor apps

Apple wil 'slofie' vastleggen als handelsmerk

18-09-2019 17:45 Laatste update: 18:32

Apple wil het woord 'slofie' in Europa vastleggen als een merk. De techgigant gebruikte het woord vorige week om selfievideo's die in slow-motion afspelen te beschrijven.

De iPhone 11 is op het moment de enige Apple-telefoon die een slofie kan maken, dankzij de verbeterde frontcamera. Deze kan beelden met 120 frames per seconde vastleggen zodat ze vertraagd afgespeeld kunnen worden.

Apple hoopt in de VS het woord vast te leggen voor alle "downloadbare computersoftware die wordt gebruikt om video te filmen". In Europa diende Apple vorige week een vergelijkbaar verzoek in.

Vermoedelijk wil de techgigant voorkomen dat video-apps op andere telefoons het woord gebruiken om een slow-motion-video te beschrijven. Apple zou hierdoor ook streng kunnen optreden tegen iPhone-apps die beweren dat ze een slofie-functie aanbieden op oudere toestellen die de functie niet officieel ondersteunen. 

Geen slofie-knop op iPhone

De techgigant gebruikt het woord gek genoeg niet om de slofie-functie in de camera-app te beschrijven. Daarin heet de optie simpelweg 'slo-mo'. Tot nu toe staat het woord alleen op de Apple-website en werd het gebruikt bij de presentatie van de iPhone 11.

Het moet nog maar blijken of Apple het handelsmerk ook echt toegewezen krijgt. Nieuwe handelsmerken worden doorgaans rustig bekeken en beoordeeld, een proces dat soms maanden in beslag neemt.

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's