'AirPods-concurrent van Amazon heeft ingebouwde Alexa'
Goedkoper

'AirPods-concurrent van Amazon heeft ingebouwde Alexa'

24-09-2019 07:33 Laatste update: 07:53

Amazon zou werken aan AirPods-concurrenten met ingebouwde fitnesstracker en de spraakassistent Alexa.

De Amazon-oordoppen met interne werknaam 'Puget' zouden voorzien zijn van een versnellingsmeter, meldt CNBC. Zo'n sensor zit in telefoons en slimme horloges en kan de oriëntatie en globale snelheid van een apparaat meten. In de oordopjes zouden de sensoren onder meer het aantal verbrandde calorieën, gelopen afstand en looptempo meten.

De oordoppen van Amazon zouden bediend kunnen worden via spraakhulp Alexa, vermoedelijk alleen als de doppen met een telefoon verbonden zijn. Amazon zou de oordoppen voor minder dan 100 dollar willen verkopen, terwijl AirPods 159 dollar kosten.

Presentatie nieuwe hardware

Mogelijk worden de oordoppen woensdag al onthuld. Dan houdt Amazon een grote presentatie rond nieuwe hardware, waar vorig jaar een aantal nieuwe Amazon Echo-producten werden gepresenteerd.

Amazon is een grote speler op de markt voor slimme speakers, maar het bedrijf doet nog niet mee op de snelgroeiende markt voor wearables. Apple is daar marktleider, met de Apple Watch als 's werelds bestverkochte horloge en de AirPods als bestverkochte draadloze oordoppen.

Komen deze goedkope nep-AirPods in de buurt van Apple?