Amazon wil meerdere spraakassistenten op elk apparaat

Amazon zou een van de bedrijven zijn die worden onderzocht.

Spraakassistenten

Amazon wil meerdere spraakassistenten op elk apparaat

24-09-2019 18:29 Laatste update: 18:29

Amazon wil via de Voice Interoperability Initiative ervoor zorgen dat mensen via hun apparaten meerdere slimme assistenten kunnen bereiken, maar Google en Apple doen niet mee.

Amazon heeft de Voice Interoperability Initiative aangekondigd, om ervoor te zorgen dat apparaten meerdere slimme spraakassistenten gaan bevatten. De gebruiker bereikt de juiste assistent door het juiste startwoord te zeggen.

"Hoewel mensen graag de headline zouden willen zien dat er één spraakassistent wint, zijn wij het daar niet mee eens", stelt Dave Limp van Amazon tegenover The Verge. "Dit is geen sportevenement."

Geen Google en Apple

In totaal hebben meer dan dertig bedrijven zich aangesloten bij het initiatief, waaronder Microsoft, Spotify en Sonos. Daardoor zal het in de toekomst bijvoorbeeld mogelijk zijn om zowel Alexa van Amazon als Cortana van Microsoft op hetzelfde apparaat te bereiken.

Apple en Google hebben zich niet aangesloten bij het initiatief. Dat betekent niet dat Siri en de Google Assistent geen ruimte willen delen. Zo zijn via de speakers van Sonos al zowel Alexa als de Google Assistent te bereiken. Siri blijft voorlopig wel exclusief bij Apple-apparaten.

Afgeluisterd via Siri en Google Assistent: is dat erg?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's