© Dune

Met deze kast ziet je pc eruit als een Mac Pro
Copycat

Met deze kast ziet je pc eruit als een Mac Pro

14-10-2019 15:13 Laatste update: 15:13

Het is nog even wachten voordat Apple de Mac Pro op de markt brengt, maar een Amerikaans bedrijf zet een kopie van de behuizing alvast in de uitverkoop.

De grappen waren niet aan te slepen toen Apple de Mac Pro presenteerde afgelopen juni. De nieuwe peperdure computer (vanaf 5999 dollar) deed veel mensen denken aan een kaasrasp. Toch is het voor sommige mensen een perfecte manier om te pronken met het geld dat ze kunnen uitgeven aan een nieuwe computer. 

Voor de mensen die wel willen pronken, maar niet zoveel geld willen uitgeven, komt er een copycat op de markt voor pc's. Op 21 oktober gaat er namelijk de Dune Pro via crowdfunding geld ophalen voor een kast die exact op de Mac Pro lijkt. De prijs van de kast is nog niet bekend, maar zal vast ver uit de buurt blijven van de prijzen van Apple. Overigens moet voor de Mac Pro-look wel het extra Dice Y-frontje besteld worden, anders heeft de computerkast gewone gaatjes in plaats van haakjes.

Het is niet bekend of met dit kopieergedrag patenten of rechten van Apple worden geschonden. Het bedrijf heeft al een tijd de Dune Case in de verkoop staan die veel weg heeft van de Mac Pro uit 2013 en daar lijkt het vooralsnog geen last van Apple mee hebben gekregen.

Kijk ook: eerste indruk Mac Pro