Beeld © Sony
Beeld © Sony
4D-bios op wielen?

Nieuwe mini-bus van Sony heeft schermen in plaats van ramen

17 oktober 2019 17:26

De Sociable Cart is een mini-bus zonder ramen, die vol zit met schermen en sensoren. Een rit in de wagen belooft volgens Sony een 'onvergetelijke en bovennatuurlijke ervaring'.

Sony heeft aangekondigd dat vanaf 1 november de Sociable Cart SC-1 voor het eerst het levenslicht gaat zien en direct voor mensen te testen is. De Sociable Cart is een 'sociaal karretje' dat geen ramen heeft om naar buiten te kijken, maar dat willen de maximaal vijf passagiers waarschijnlijk ook niet. De binnenkant van de wagen is namelijk helemaal bekleed met schermen.

In de wagen zitten verschillende sensoren verwerkt die de bewegingen van de mini-bus terug laat komen op de schermen. De Sociable Cart gaat als eerste rijden in Japan op een resort en in een botanische tuin. Passagiers krijgen de 'Moonlight Cruise'-experience, met veel spanning en digitaal vuur. Later wordt daar nog de 'Night Aquarium'-ervaring aan toegevoegd.

Rijdend billboard

Voor de buitenstaanders valt er trouwens ook genoeg te beleven. Niet alleen ziet het karretje er koddig uit, ook heeft de mini-bus schermen aan de buitenkant waarop reclames worden getoond. 

Sony wil met partner Yamaha deze 'mobiele entertainmentervaring' naar 'golfbanen, botanische tuinen, pretparken, winkelcentra en meer' brengen.

Kijk ook: deze zonne-auto is te koop

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zelfrijdende Toyota-busjes vervoeren Olympische atleten