David Benioff (links) en D.B. Weiss, de schrijvers van Game of Thrones die door Netflix zijn binnengehaald. Beeld © ANP
David Benioff (links) en D.B. Weiss, de schrijvers van Game of Thrones die door Netflix zijn binnengehaald. Beeld © ANP
Order 66

Toch geen Star Wars-trilogie van Game of Thrones-duo

29 oktober 2019 09:19

De makers van Game of Thrones gaan toch geen nieuwe Star Wars-trilogie maken.

Dat vertellen David Benioff en D.B. Weiss aan Deadline. De nieuwe filmtrilogie werd begin 2018 aangekondigd. Het eerste deel moest in 2022 in bioscopen draaien, maar dat gaat niet meer door.

Het duo stopt met de Star Wars-films om zo meer tijd te maken voor projecten bij Netflix. "Er zitten maar zoveel uren in een dag, en we hadden niet het idee dat we zowel Star Wars als Netflix genoeg aandacht konden geven", leest een verklaring. 

In augustus dit jaar bleek dat de Game of Thrones-showrunners een contract met Netflix hebben getekend. Het is niet bekend wat de streamingdienst precies heeft betaald voor de samenwerking, maar volgens ingewijden is er een bedrag met negen cijfers betaald.

Veel kritiek

Het tweetal kwam eerder dit jaar nog onder vuur te liggen, toen fans kritisch waren op het einde van Game of Thrones. Eén van de laatste afleveringen was bijvoorbeeld buitengewoon donker. Daarnaast stond er middenin een fragment een kop Starbucks-koffie op kamer, die was vergeten door de crew.

Het vertrek van de Game of Thrones-makers betekent niet dat we een tekort aan Star Wars krijgen. In november gaat de tv-serie The Mandalorian van start, waarvan vandaag onderstaande trailer is uitgebracht. Daarnaast werkt The Last Jedi-maker Rian Johnson aan een nieuwe trilogie, wil Marvel Studio's-topman Kevin Feige een nieuwe film maken en komt er een tv-serie over Obi-Wan Kenobi.

Trailer: The Mandalorian

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's