Nieuwe DJI-drone weegt net zoveel als een pak boter
Mavic Mini

Nieuwe DJI-drone weegt net zoveel als een pak boter

30-10-2019 18:19 Laatste update: 19:09

DJI heeft zijn kleinste en lichtste drone ooit aangekondigd. De Mavic Mini weegt slechts 249 gram, ongeveer evenveel als een pak boter.

De Mavic Mini is klein genoeg om in je hand te houden, vooral als je hem inklapt. Met een volle accu kan de kleine vliegmachine 30 minuten vliegen.

Het apparaatje heeft een wat gekke 2,7k-resolutie voor video's, die met 30 frames per seconde worden vastgelegd. Die beelden maakt het apparaatje met een 12 megapixel-camera. Wil je video's met 60 frames per seconde maken, voor bijvoorbeeld slow-motion? Dat kan in een 1080p-resolutie.

De drone is net iets lichter dan de DJI Spark, de voormalig lichtste droine in het assortiment van de fabrikant. Die weegt namelijk 300 gram. 

Praktische voordelen

Het compacte formaat heeft ook een praktisch voordeel. In landen waar je in de toekomst een vliegbewijs nodig hebt om een drone te gebruiken, is dat niet nodig bij dit kleine model. In Europa gelden bovendien bepaalde regels niet voor drones van minder dan 250 gram.

De Mavic Mini wordt verkocht vanaf 399 euro. Voor dat geld krijg je er ook een controller bij. Een uitgebreider pakket met een oplaadhub en een speciale hoes kost je 499 euro. Eind november worden de eerste exemplaren geleverd.

Getest: hoe goed is de DJI Mavic 2 drone?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's