Tesla-baas Elon Musk zegt Twitter 'vaarwel'
'Going offline'

Tesla-baas Elon Musk zegt Twitter 'vaarwel'

01-11-2019 19:59 Laatste update: 02-11-2019 13:59

Tesla-topman Elon Musk schrijft dat hij wil stoppen met Twitter. Dat zei hij vrijdag althans op het sociale netwerk. Hij vraagt zich af of Twitter wel "goed" is en zegt 'offline te gaan'.

Het Twitter-account van Elon Musk is na het 'afscheid' nog wel actief. Het blijft onduidelijk of de Tesla-baas zijn vertrek van het sociale netwerk echt meent.

Beursgevoelige informatie

Elon Musk heeft een historie van problemen door uitspraken die hij op Twitter deed. Zo schreef hij ooit dat hij Tesla van de beurs wilde halen en dat hij de financiering daarvoor rond had. Dat bleek niet zo te zijn en hij werd door de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC op de vingers getikt. Hij mocht daarna geen bedrijfsgevoelige informatie meer op Twitter zetten zonder toestemming van het juridische team van Tesla.

Pedo-tweet

Momenteel loopt er nog een rechtszaak tegen Musk van een duiker die vorig jaar betrokken was bij de redding van Thaise jongens die in een grot vast waren komen te zitten. De topman van Tesla, SpaceX en The Boring Company noemde de Brit in een ruzie op Twitter een pedofiel. Daarop besloot de duiker hem voor de rechter te slepen.

Hoe bevalt de Tesla Model 3?

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's