© Bright

LG-smartphone met twee schermen volgende week te koop

LG G8X ThinQ

LG G8X Dual Screen

LG-smartphone met twee schermen volgende week te koop

06-11-2019 17:59 Laatste update: 18:01

LG brengt de G8X ThinQ-smartphone met twee schermen op 14 november in Nederland op de markt. De telefoon heeft een speciaal hoesje met daarin een tweede scherm.

De LG G8X ThinQ is te gebruiken met een speciale Dual Screen-case, dat een extra, draaibaar scherm heeft. Beide 6,4 inch oled-schermen zijn op elkaar dicht te klappen. De G8X heeft dan ook geen opvouwbaar scherm, zoals de Samsung Galaxy Fold of de Huawei Mate X

Multitasking

Het tweede scherm van de G8X ThinQ is volgens LG te gebruiken voor allerlei vormen van multitasking. Zo is het scherm te gebruiken als controller bij het spelen van games, of om een bericht te typen tijdens het kijken naar een video op het hoofdscherm. Dat hoofdscherm heeft ook een ingebouwde vingerafdrukscanner. De Dual Screen-case heeft een scharnier waarmee het tweede scherm in 360 graden is te draaien. 

Specs

Het LG-toestel heeft een Snapdragon 855-chip, 6GB werkgeheugen en 128 GB opslag, wat met microsd-kaartjes uitbreidbaar is. De 4000 mAh-accu is op te laden met snelladen. De telefoon heeft twee camera's aan de achterkant: een normale lens met 12 megapixel en een groothoeklens met 13 megapixel. De frontcamera heeft 32 megapixel.

De nieuwe LG G8X ThinQ is vanaf 14 november in Nederland verkrijgbaar en kost 949 euro.  

Eerste indruk van de LG G8X Dual Screen

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews