'Nieuwe Apple Watch krijgt vingerscanner onder het scherm'
Smartwatch

'Nieuwe Apple Watch krijgt vingerscanner onder het scherm'

11-11-2019 10:42 Laatste update: 11:28

Uit een patentaanvraag blijkt dat Apple overweegt om een vingerafdrukscanner onder het scherm van de Apple Watch te plaatsen. Dit zou de pincode moeten vervangen.

De Apple Watch wordt, nu ook in Nederland, steeds vaker gebruikt om betalingen via Apple Pay te doen. Het kleine ongemak is alleen dat regelmatig de pincode moet worden ingevuld, voor de authenticatie van de gebruiker. Uit een patentaanvraag, gepubliceerd door PatentlyApple, blijkt nu dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een vingerafdrukscanner onder het scherm, waardoor de gebruiker alleen zijn vinger op het scherm hoeft te leggen om te ontgrendelen. 

De technologie waarbij een vingerafdruksensor in het scherm wordt geïntegreerd is al gemeengoed op nieuwe Android-smartphones. Toptoestellen van Samsung, Huawei, OnePlus en Xiaomi hebben al langer zulke vingerscanners onder het scherm. De iPhone heeft dat niet, maar ontgrendelt via gezichtsherkenning.

Antenne in bandje

Het hoofdonderwerp van het betreffende patent ging niet eens over deze technologie. Apple vroeg het patent aan om de technologie van de antennes van de Apple Watch naar het polsbandje te verplaatsen. Hierdoor moet het de chipset buigbaar maken, zodat deze meebuigt met het bandje.

Zoals altijd het geval is bij patentaanvragen, is het niet zeker dat de technologie daadwerkelijk naar de horloges komt. Wel lijkt dit een logische en wenselijke ontwikkeling voor Apple Watch. De Apple Watch Series 5 werd in september 2019 gepresenteerd, met als bijzonderheid het scherm dat altijd aan is. Net als de Apple Watch Series 4 heeft hij een ingebouwde sensor om hartfilmpjes mee te maken.

Kijk ook: review Apple Watch Series 5

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's